De uitstappen, vakanties, coaching en boemerang worden iedere keer opnieuw begeleid door een super enthousiast team van

 • personeel
 • vrijwilligers
 • stagiairs

  naamplaatjes


  ook begeleider worden?

  Als kandidaat vrijwilliger/stagiair moet je aan volgende basisvoorwaarden voldoen:
 • je bent minstens 21 jaar
 • je gaat graag met mensen om
 • je bent flexibel en geduldig
 • je hebt ASO/TSO/MJR vervolmaakt
 • je beschikt minstens 3j over een rijbewijs
 • je woont in de regio (Waasland, Dender of Klein-Brabant)

  hoe meld ik me aan?
  Als je interesse hebt, geef dan jouw gegevens door onderaan deze pagina. We nemen dan snel contact op met jou om verder af te spreken.

  ben ik als begeleider verzekerd?
  Jazeker. Als begeleider ben je automatisch verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens de activiteiten en boemerangritten.

  is er een vrijwilligerscontract voorzien?
  Er wordt een vrijwilligers- of stagecontract voorzien waar al je rechten en plichten opgelijst staan. Dit moet je ook ondertekenen vooraleer je officieel begeleider wordt.

  hoe word ik vrijwilliger bij appelsien?
  Je vult al de gegevens in onderaan deze pagina. Wij nemen dan snel met jou contact op om verder af te spreken. Je doet een proefactiviteit die we samen evalueren om te weten te komen of onze manier van werken, de andere begeleiders en clienten past bij uw verwachtingen. Zo belslissen w samen of de samenwerking wordt verder gezet in een permanente vrijwilligers- of stage-engagement.

  wat als de proefactiviteit voor mij tegenviel?
  Als de proefactiviteit tegenvalt, dan hoef je voor ons geen extra activiteiten meer mee te begeleiden en kan je meteen stoppen.

  wat wordt er van mij als vrijwilliger verwacht?
  Vrijwillgers worden ingezet als begeleiders bij onze activiteiten en vakanties. Dat wil concreet zeggen dat je er moet zijn voor de deelnemers: samen veel plezier maken, gangmaker zijn, maar ook een luisterend oor, een troostende schouder en soms moet je al te enthousiaste deelnemers al eens afremmen ;-)

  moet ik met mijn eigen auto rijden?
  In principe moet je NIET met je eigen auto rijden. Jeugddienst Appelsien organiseert heel veel uitstappen waarbij vervoer nodig is. Als we met een grote groep zijn, wordt er een autocar gehuurd en kan je meerijden, maar even vaak rijden we met één (of meerdere) van onze minibusjes en dan moet je hiermee (durven) rijden. Heel soms zullen we je vragen om je eigen auto in te zetten om deelnemers te vervoeren (tegen een vergoeding). Maar dat proberen we tot een minimum te beperken. Tenslotte hebben we ook een aantal activiteiten die bij ons in de zaal plaatsvinden en dan hebben we uiteraard geen vervoer nodig.

  moét ik met de minibus rijden?
  Als je je opgeeft als vrijwilliger bij Jeugddienst Appelsien, verwachten wij inderdaad van jou dat je ook met een van onze minibussen durft rijden. In het begin helpen we jou zeker wel een handje, hoor.

  waar spreken we af?
  De activiteiten starten altijd op aan de ingang van het BAUHAUS te Sint-Niklaas. Alle activiteiten starten altijd aan de SINISCOOP te Sint-Niklaas. Hier kunnen we makkelijk en veilig in- en uitstappen en kunnen de minibusjes en/of de auto's probleemloos even blijven wachten.

  kan ik daar mijn auto parkeren bij een activiteit zonder vervoer?
  Je kan je wagen kosteloos parkeren aan de achterkant van het Station van Sint-Niklaas (Noordlaan) of op de parking van het Bauhuis. Overdekt (maar wel betalend) parkeren kan je in de parkeergarage van de Siniscoop (deze parking is 24/24 open), de ingang hiervan bevindt zich aan de Leopold II-laan 20 te Sint-Niklaas.

   

  mijn begeleidingen

  hoe geef ik mijn begeleidingen door?
  Je kan zelf je gewenste begeleidingen doorgeven via je eigen account op de website. Hier kan je zien bij welke activiteiten we nog (extra) begeleiding nodig hebben en hoeveel. Hier kan je je ook altijd uitschrijven.

  hoeveel activiteiten mag ik begeleiden?
  Je kiest zelf de hoeveelheid begeleidingen die je wenst te doen. Wel vragen we om minstens 1x per maand een activiteit of reis te begeleiden. Onze deelnemers houden van vertrouwde gezichten en ook voor de organisatie is het prettiger om samen te werken met vrijwilligers die we regelmatig zien.

   

  kostenvergoeding

  is er een vergoeding voorzien?
  Als vrijwilliger mag je niet betaald worden (anders ben je geen vrijwilliger maar werknemer), maar de organisatie voorziet wel een kostenvergoeding voor iedere vrijwilliger. Die wordt forfaitair bepaald op 3 € per uur.

  is er een vergoeding als ik toch mijn auto moet gebruiken?
  Als je je auto onverhoopt toch moet inzetten wordt hiervoor 0,15 € per gereden kilometer vergoed om de brandstof, de verzekering en andere kosten te compenseren.

  wanneer wordt deze vergoeding uitbetaald?
  Op het einde van iedere maand wordt er een afrekening gemaakt, die krijg je in je mailbox gedropt. Enkele dagen later krijg je deze vergoeding op je bankrekening gestort.

   

  stopzetten

  wanneer kan ik mijn vrijwillgerwerk opzeggen?
  Als vrijwilliger heb je het recht om ten allen tijde de samenwerking stop te zetten. We vragen wel om de activiteiten waar je je nog voor opgegeven hebt nog mee te maken. We zullen je ook vragen waarom je weggaat en of je een evaluatie over onze samenwerking kan geven. Op die manier proberen we onze organisatie verder te verbeteren. Je openstaande vergoedingen zullen daarna voor het laatst uitbetaald worden.

   

  ben jij kandidaat begeleider?

  vul je gegevens hieronder in, dan nemen we snel contact op

  aanmeldingsformulier

  naam*
  straat*
  gemeente*
  email*
  gsm*
  rijksregister*
  JDappelsien_leren_kennen_via*
  mutualiteit
  opleiding
  opleidingsvorm
  dagbesteding
  woning
  huisarts
  psychiater
  therapeut
  gsm mama*
  gsm papa*
  thuis
  gsm begeleid(st)er
  telefoon voorziening*
  advocaat/bewindvoerder
  welke momenten passen jou het best?
  ma voormiddag (9>12)
  ma namiddag (13>16)
  ma avond (16>19)
  di voormiddag (9>12)
  di namiddag (13>16)
  di avond (16>19)
  wo voormiddag (9>12)
  wo namiddag (13>16)
  wo avond (16>19)
  do voormiddag (9>12)
  do namiddag (13>16)
  do avond (16>19)
  vr voormiddag (9>12)
  vr namiddag (13>16)
  vr avond (16>19)
  reden van aanmelding
  emailadres aanmelder*

  we nemen snel contact met je op!

   

   

  appstore playstore

  © Jeugddienst Appelsien | 1998-2023